#HalloAarde

Al meer dan 15 jaar zijn de natuur en het milieu nooit ver weg in de liedjes, boeken, CDs en theatervoorstellingen van Kapitein Winokio. Nu omarmt de Kapitein voluit onze kwetsbare planeet, met een overkoepelend programma onder de noemer #HalloAarde.

Tournees

Na het bezingen en bejubelen van onze mooie aarde deze zomer met de #HalloAarde festivaltournee, maakt Kapitein Winokio zich klaar om samen met Mevrouw de Poes en de matrozen vanaf midden oktober de #HalloAarde theatertournee te starten.
In een één uur durende theatershow, in een regie van Warre Borgmans, gaat Kapitein Winokio met zijn bemanning de ruimte in. Vanuit zijn ruimteschip bestudeert hij de uitdagingen en bezingt hij de gigantische schoonheid van onze blauwe planeet…

Je vindt alle data van de theatertournee op de concertagenda.

Wat een feest!

Foto's OLT: Chris Stessens

Luister naar de liedjes van #HalloAarde

  • in Radio Winokio-app

Met de streaming-app Radio Winokio luister je zowel op Apple als op Android naar alle Kapitein Winokio liedjes, waar en wanneer je maar wil.
Natuurlijk zijn ook het album en de playlists van de festivaltournee en theatertournee hier te beluisteren.

Meer info over de app vind je hier.

  • op CD

De #HalloAarde CD vind je hier.

Educatieve pagina

De Kapitein heeft in april een oproep gedaan om leuke, inspirerende ideeën voorstellen van activiteiten in te sturen die het bewustzijn rond de aarde vergroten en de liefde voor de aarde stimuleren. Dat heeft tientallen fijne, bruikbare suggesties opgeleverd.

Je vindt de educatieve pagina hier.
Het is een mooie verzameling geworden met alle teksten van de liedjes uit #HalloAarde, karaokéversie van enkele liedjes uit #HalloAarde, de ingezonden tips en concrete doe-opdrachten voor thuis en in de klas & lessuggesties van Djapo.

Djapo en Kapitein Winokio duiken samen in zee

Kapitein Winokio en Djapo dagen jullie uit!
Hoe werk jij in de klas rond bewustzijn en zorg voor Moeder Aarde? Stuur een leuke foto of gekke tekening en geef een woordje uitleg. De Kapitein deelt alle fijne ideeën op zijn EDU-pagina.

Kapitein Winokio en Djapo delen uit!
Uit alle inzendingen worden 3 winnaars getrokken door een onschuldige hand. Zij worden verrast met de #HalloAarde-CD en het verhalenboek van Gloob & Teo.

Mail je foto/tekening naar info@kapiteinwinokio.be tot en met 30 september.

JBC

In oktober lanceert het Belgische kledingmerk JBC een duurzamere, genderneutrale #HalloAarde collectie van sweaters en sokken, samen ontworpen door de Kapitein en JBC. Er is gekozen voor biokatoen in de go green serie van JBC als materiaal. Voor de collectie werden zes figuurtjes ontworpen rond het thema aarde. Bij elk figuurtje hoort een speciaal voor #HalloAarde geschreven liedje.

Kapitein Winokio met #HalloAarde in de media

Fragment uit de Zevende dag op één met Kapitein Winokio en Jef Neve