#HalloAarde

Al meer dan 15 jaar zijn de natuur en het milieu nooit ver weg in de liedjes, boeken, CDs en theatervoorstellingen van Kapitein Winokio. Nu omarmt de Kapitein voluit onze kwetsbare planeet, met een overkoepelend programma onder de noemer #HalloAarde.

Tournees

Kapitein Winokio is van start gegaan eind juni met de #HalloAarde festivaltournee.
De nieuwe, zonovergoten liedjes zullen op verschillende plekken in het land bezongen en bejubeld worden.

Je vindt alle data van de festivaltournee op de concertagenda.

Première in Mimuze Kalmthout

Wat een feest!

Foto's OLT: Chris Stessens

Midden oktober gaat de #HalloAarde theatertournee van start. In een één uur durende theatershow, in een regie van Warre Borgmans, gaat Kapitein Winokio met zijn bemanning de ruimte in. Vanuit zijn ruimteschip bestudeert hij de uitdagingen en bezingt hij de gigantische schoonheid van onze blauwe planeet…

Je vindt alle data van de theatertournee op de concertagenda.

Luister naar de liedjes van #HalloAarde

  • in Radio Winokio-app

Met de streaming-app Radio Winokio luister je zowel op Apple als op Android naar alle Kapitein Winokio liedjes, waar en wanneer je maar wil.
Natuurlijk zijn ook het album en de playlists van de festivaltournee en theatertournee hier te beluisteren.

Meer info over de app vind je hier.

  • op CD

De #HalloAarde CD vind je hier.

Educatieve pagina

Met de start van het nieuwe schooljaar zal ook een educatief project rond het thema “Aarde”, met (w)aardevolle input van de fans van de Kapitein, leerkrachten en Djapo uit de startblokken schieten.

De Kapitein heeft in april een oproep gedaan om leuke, inspirerende ideeën voorstellen van activiteiten in te sturen die het bewustzijn rond de aarde vergroten en de liefde voor de aarde stimuleren. Dat heeft tientallen fijne, bruikbare suggesties opgeleverd.

Vanaf september vind je op de website van de Kapitein een educatieve pagina met een mooie verzameling van ingezonden oefeningen en concrete doe-opdrachten voor thuis en op school.

Wil jij ook anderen inspireren?
° Laat ons jouw ideeën weten in een mailtje naar info@kapiteinwinokio.be °

We vullen de educatieve pagina zo stelselmatig aan met jullie ideeën.

JBC

In oktober lanceert het Belgische kledingmerk JBC een duurzame, gendergelijke #HalloAarde collectie van sweaters en sokken, samen ontworpen door de Kapitein en JBC. Voor de collectie werden zes figuurtjes ontworpen rond het thema aarde. Bij elk figuurtje hoort een speciaal voor #HalloAarde geschreven liedje.

Kapitein Winokio met #HalloAarde in de media

Fragment uit de Zevende dag op één met Kapitein Winokio en Jef Neve