Welkom op de educatieve pagina van Kapitein Winokio.

Hier verzamelen we educatieve suggesties bij onze boeken, cd’s en DVD’s. Scroll naar het boek/cd/DVD naar keuze en download gratis spelsuggesties, partituren, prenten, knutselopdrachten en lesvoorbereidingen. We zetten er zelf materiaal op en verwerken ook suggesties die juffen, meesters en ouders ons doorsturen.

Neem regelmatig een kijkje en je zal het aanbod zien groeien. Heeft u educatieve tips? Stuur ze naar info@kapiteinwinokio.be

Kinderen léren waarom.

Klik hier voor meer info

Olala, patati et patata

Kapitein Winokio is van vele werelden thuis! Hij houdt van vreemde talen en hun zwierige ritmes. Samen met muziekmatroos Ivanov en Mevrouw de Poes laat hij zijn Franse rrrrr rollen op 20 Franse kinderliedjes zoals Mon coq est mort, Frère Jacques, Sur le pont d’Avignon, ….

Leer al zingend de Franse taal. Versta je het nog niet allemaal? Hier vind je bij bijna elk liedje een invulblaadje. Om samen in de klas op te lossen of om thuis lekker zelf te oefenen. Bonne chance!

Klik hier voor meer info

De zomer van Kapitein Winokio

Onze zomertips om lekker niets te doen:

- Smeer je in op de tonen van 'Het zonnelied';
- maak zelf ijsjes en limonade, mmm;
- bouw een zandkasteel, aan zee of gewoon in je eigen tuin;
- ga naar een (gratis) festival - tip: kijk eens in onze concertagenda;
- leg 2 paar worstjes op de barbecue en laat het smaken! ;-)

Een fijne zomer(vakantie)!

Klik hier voor meer info

Pluk de dag met Kapitein Winokio

Met Pluk de dag zing je de klok rond: de dag van een kleuter op 20 groovy deuntjes.

Goedgezind je bed uitspringen, tandenpoetsen, jas aandoen. Heerlijk spelen op de speelplaats, opruimen en afwassen, een warm bad na een modderspel ... allemaal op muziek, natuurlijk!

Hier vind je - ter aanvulling - enkele stappenplannen, spel- en knutselsuggesties rond alledaagse gebeurtenissen in het leven van kinderen.
Zin in meer? Dat vind je in de Pluk de dag doe-platen.

Veel plezier!

Pluk de dag! ;-)


Klik hier voor meer info

De speelplaats van Kapitein Winokio

Kapitein Winokio zet jong en oud aan om samen te spelen met springtouwen, elastieken, kaatsballen en bikkels op de tonen van O, skollie skollie, Jantje van de buren en Zevensprong.

Klassiekers als Zakdoek leggen, Antoinette wie heeft de bal? en 1, 2, 3 Piano hebben geen ellenlange uitleg nodig, maar hoe ging dat elastieken, klappen en bikkelen weer...? Heb jij ook een geheugensteuntje nodig? Kijk dan naar deze filmpjes en instructies om je 'aha-beleving' te versterken.

Spelen maar!